Nasi Goreng

Nasi Goreng

Gebakken Rijst dus.
Prep Time 10 mins
Cook Time 30 mins
Course Main Course
Cuisine Indonesisch
Servings 1

Equipment

  • wok
  • pollepel
  • rijstpan
  • snijplank
  • mes

Ingredients
  

  • 125 gr rijst
  • 100 gr spekjes
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 0,5 dobbelsteen trassi
  • gedroogde garnaaltjes
  • 1 ei
  • boter
  • 0,5 komkommer

Instructions
 

  • Kook de rijst, terwijl deze aan het koken is
  • Doe spekjes in de wok en bak deze op laag vuur tot er vet uit komt. Als er niet zo veel vet uit smelt doe er dan nog wat olie bij.
  • Doe er dan fijngesneden uien bij, geperste knoflook, sambal of chilivlok'n en de trassi, die je het beste een beetje kan verkruimelen. Bak het allemaal.
  • Als de rijst gaar is meng je deze door dit mengsel heen en bakt e.e.a. nog even door onder continue roeren.

Notes

Rijst koken? e?
Luxe variant: doe er ook nog garnaaltjes doorheen, gedroogd of vers.
Vegetarische variant: gebruikt vegetarische spekjes, Respeck van de Vegetarische Slager is goed en lekker. Gebruik dan wel olie bij het bereiden.
Vegan variant: gebruik ipv trassi veganistische trassi