Plaattaart gekarameliseerde uien
Prep Time 30 mins
Cook Time 30 mins
Servings 3
Equipment
- pan met dikke bodem, oven
Ingredients
- 1 eetl olijfolie
- 6 grote uien in grove halve ringen
- 1 theemok water
- 2 eetl suiker
- 2 eetl balsamicoazijn of rode wijnazijn
- 1 zacht oud geitenkaasje
- 1 takje tijm blaadjes van de takjes af ritsen
Instructions
- Verwarm de oven voor op 200C
- Pel de ui, snijd ze doormidden en vervolgens in groveĀ halve ringen.
- Doe de olijfolie in de pan op middelhoogvuur. Voeg de uien toe en bak voor 5 min. Voeg de overige ingrediƫnten tot de geitenkaas in de pan en laat dit ongeveer 30 minuten sudderen. Roer het tussendoor een aantal keer door zodat de uien niet aanbakken.
- Leg een stuk bakpapier op een ovenplaat of in een grote ovenschaal. Bedek dit met 1 laag bladerdeeg.
- Doe de uien over het bladerdeeg, brokkel over 2/3 van het geheel de geitenkaas. Sprenkel de tijm er over heen.
- Doe in de oven, in het midden zo'n beetje, voor 10 minuten.
- Doe de temperatuur omlaag naar 170 en dan nog ongeveer 10 minuten tot het bladerdeeg goudbruin en gaar is.
- Eten met een groene salade?
Notes
Er bestaat veganistische bladerdeeg, van Koopmans.