Plaattaart gekarameliseerde uien

Plaattaart gekarameliseerde uien

Prep Time 30 mins
Cook Time 30 mins
Servings 3

Equipment

  • pan met dikke bodem, oven

Ingredients
  

  • 1 eetl olijfolie
  • 6 grote uien in grove halve ringen
  • 1 theemok water
  • 2 eetl suiker
  • 2 eetl balsamicoazijn of rode wijnazijn
  • 1 zacht oud geitenkaasje
  • 1 takje tijm blaadjes van de takjes af ritsen

Instructions
 

  • Verwarm de oven voor op 200C
  • Pel de ui, snijd ze doormidden en vervolgens in groveĀ halve ringen.
  • Doe de olijfolie in de pan op middelhoogvuur. Voeg de uien toe en bak voor 5 min. Voeg de overige ingrediĆ«nten tot de geitenkaas in de pan en laat dit ongeveer 30 minuten sudderen. Roer het tussendoor een aantal keer door zodat de uien niet aanbakken.
  • Leg een stuk bakpapier op een ovenplaat of in een grote ovenschaal. Bedek dit met 1 laag bladerdeeg.
  • Doe de uien over het bladerdeeg, brokkel over 2/3 van het geheel de geitenkaas. Sprenkel de tijm er over heen.
  • Doe in de oven, in het midden zo'n beetje, voor 10 minuten.
  • Doe de temperatuur omlaag naar 170 en dan nog ongeveer 10 minuten tot het bladerdeeg goudbruin en gaar is.
  • Eten met een groene salade?

Notes

Er bestaat veganistische bladerdeeg, van Koopmans.